Palotabozsok

Köszöntő

 Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm Önt Palotabozsok honlapján a Palotabozsoki Önkormányzat képviselő-testülete és polgárai nevében. Nagy örömömre szolgál, hogy havonta több százan keresik fel weblapunkat, amely azt mutatja, hogy csodálatos településünk komoly érdeklődésre tart számot. Reményeim szerint falunapon, jeles rendezvényeink valamelyikén vagy mindennapjainkban személyesen is üdvözölhetjük Önt községünkben.

Miért ajánlom figyelmébe Palotabozsokot?

Mert számunkra ez a legszebb község. Gyönyörű a környezete, melynek dombos, lankás területei példásan műveltek. A község, az intézmények, a porták rendezettek és gondozottak.
Mert fejlett infrastruktúrával rendelkezünk: egészséges vezetékes víz, csatorna, gáz, telefon, kábel TV, szervezett szemétszállítás, szélessávú internet. A községben szinte minden szükséges szolgáltatás megtalálható: orvos, védőnő, gyógyszertár, könyvtár, óvoda családi napközivel, posta, hétköznapokon meleg étkezési lehetőség. A faluban 1 vegyesbolt, 1 presszó és 2 büfé működik.
Mert Palotabozsokot melegszívű, segítőkész, egymásért tenni akaró, szorgalmas emberek lakják. A lakosság tiszteli, becsüli egymást, egymás szokásait, a mások által alkotott értékeket.

Hiszem és vallom, Palotabozsoknak tartalmas múltja, értékes jelene gazdag jövőt hordoz.

Hogy miért?
- Értelmes, tanult, igyekvő lakossága eddig minden esetben képes volt az új körülményekhez alkalmazkodni, gyarapodni, fejlődni.
- A közel 60 magán- és társas vállalkozás biztos támasza az önkormányzatnak, egzisztenciát, munkát, jövedelmet biztosít a családoknak.
- Legnagyobb értékünk a három más-más kultúrával érkező népcsoport egymásra találása, egymás elfogadása, a hagyományok, értékek megőrzése, ápolása.
- Egyesületeink, öntevékeny csoportjaink egész évben biztosítják magas színvonalú szórakoztatásunkat, másutt történő szerepléseikkel terjesztik községünk jó hírét.
- A 2010-ben átadott M6-os autópálya a várost, a munkahelyet, az érvényesülést hozta közel hozzánk. Egy új világ nyílt meg előttünk, 8 város vált fél órán belül elérhetővé számunkra (Mohács, Bóly, Pécs, Bátaszék, Szekszárd, Bonyhád, Baja, Pécsvárad). A városok munkalehetőséget biztosítanak, mi pedig a nyugodt, békés, csendes falusi életet, a tiszta levegőt, az üde-zöld környezetet.
- Az évről-évre megrendezett falunapunkon színvonalas, értékes szórakozási, találkozási lehetőséget kínálunk nemcsak községünk lakóinak, de az innen elszármazottaknak is. Mottónk: „… Ha nincs gyökered, elvisz a szél…”
Ha személyesen látogat el hozzánk vagy a honlapunkon lévő képek segítségével tájékozódik, meggyőződhet arról, amit mi már tudunk:
- Palotabozsok szép, rendezett község,
- Palotabozsokért megéri tenni,
- Palotabozsokon érdemes élni.                                                        

Friedrichné Fazekas Mária
alpolgármester