A falu épületei, közintézményei, hivatalai

 

A tehetős község méltó községházat emelt 1914-ben.
A jó hírű, jól gazdálkodó Béke Őre MGTSZ építette a község lakossága számára 1992-ben. A reprezentatív, látványos épület 300 fős rendezvények befogadására is alkalmas. Emeleti részében 28 fő számára 2- és 4-ágyas vendégszobák találhatóak. Az épület ad helyet a közösségi rendezvényeknek, egyesületeknek, dalköröknek, tánccsoportoknak, könyvtárnak, német kisebbségi önkormányzatnak, internetes hozzáférésnek. (faluház)
A község dísze a középületek és átjárók mellé telepített gesztenyefasor. Az ősszel sok bosszúságot okozó fák, tavasszal és nyáron színpompás látványt nyújtanak.
A községben 8 osztályos általános iskola működik, amely 1994-ben épült. Tapasztalt, jól felkészült pedagógusok készítik fel az élet kihívásaira a kb. 90 tanulót, német nemzetiségi oktatás keretében.

Az óvodában csodálatos környezetben tölti mindennapjait 18-20 óvodásunk, 1 csoportban, nemzetiségi foglalkozások mellett. Napi 3-szori étkezést biztosít a napközi konyhánk, ahol az iskolások és óvodások mellett a hadigondozottak, nyugdíjasok és felnőttek is naponta meleg ételhez juthatnak.

A római katolikus templom 1773-ban épült. A község lakói anyagi és fizikai áldozatokat is szívesen vállalnak állagának megóvása céljából. Csodálatos hangon megszólaló orgonáját egykori plébánosunk, Bezedeki Márton építette ( ,aki megszerezte az ehhez szükséges szakképesítést is).
A református templom, amelyet 2003-ban  avattak fel. Igazi gyöngyszeme a falunak. Az összefogást jelzi, hogy a harangja a katolikus egyház ajándéka.
Az I. világháború hősi halottai tiszteletére emelt emlékmű, előtte az egykor 81 ültetett gesztenyefával. (A háborúban elesettek száma is 81 volt.)
 A kopjafák, amelyeket a Magyar Dalkör kezdeményezésére állította a község, a székelyek és felvidékiek betelepítésének 60. évfordulójára.
 A kényszermunkára elhurcoltak és áldozatok emlékére épített emlékmű.
A Rókus kápolna, amelyet az 1839-ben pusztító pestisjárványt követően építettek.
A Sarlós Boldogasszony kápolna, amely 1892-ben épült.
A temetődombon épített stációk a Kálváriával.
A tájház, ahol Kerner Pál a német és felvidéki tárgyi emlékeket gyűjtötte össze nagy műgonddal.
A másik tájház, amelyben a székelyek tárgyi emlékei találhatóak Bíró Pál állhatatos gyűjtőmunkája eredményeként. Pali bácsi pincéjében a távolabbi és közeli múlt eseményei a pince falába vésve olvashatóak.
A takarékszövetkezet, ahol a szorgalmas bozsoki emberek betéteiket elhelyezhetik, de, ha hitelre van szükségük, abban is  segítségükre szolgál.
Az orvosi rendelő és védőnői szolgálat helye.
A posta épülete.